Gootsteen ontstoppen Hoorn

Moet u de gootsteen ontstoppen omdat het water uit uw gootsteen niet meer weg loopt? Of gaat dit gepaard met een heleboel geborrel of ruikt u onaangename luchtjes? Dan is de kans groot dat er sprake is van een verstopping. In veel gevallen is de oorzaak hiervan het doorspoelen van olie, vet en etensresten. De afvoer van uw gootsteen is hier niet op berekend, waardoor er gemakkelijk een blokkade ontstaat. Om deze problemen te voorkomen is het allereerst belangrijk om de gootsteen op de juiste manier te gebruiken. Spoel daarom geen etensresten door, maak de gootsteen periodiek schoon en pas op met vet en olie wat in de gootsteen terecht komt. Zo voorkomt u dat het nodig is om te ontstoppen.

Ontstoppen gootsteen Hoorn: beginnende verstopping

Uiteraard kunt u een verstopping herkennen aan water dat niet meer wegloopt door het putje van de gootsteen. Tegen die tijd is er echter vaak al sprake van een volledige blokkade. Omdat voorkomen beter is dan genezen, wijzen we u op een aantal andere punten waaraan u een beginnende verstopping kunt herkennen. U heeft dan nog tijd om zelf actie te ondernemen:

  • Water uit een volle gootsteen loopt moeilijk weg na het verwijderen van de stop
  • Het weglopen van water gaat gepaard met luchtbelletjes uit de afvoer
  • Het weglopen van water gaat gepaard met een borrelend geluid

Gootsteen ontstoppen Hoorn: zelf ontstoppen

Een beginnende gootsteenverstopping kunt u verhelpen met behulp van een ‘plopper’. Dit werkt snel en kan er voor zorgen dat de verstopping zomaar los schiet waarna het probleem is opgelost. Lukt dit niet, dan kunt u in de supermarkt een chemisch ontstoppingsmiddel kopen. Pas hier wel mee op, want dergelijke middelen kunnen uw gootsteen en afvoer ernstig beschadigen. Het is belangrijk dat u na het gebruik van chemische ontstoppingsmiddelen de leidingen grondig doorspoeld zodat er niets in de leidingen achterblijft. U kunt er ook voor kiezen om de gootsteen te demonteren en de zwanenhals en de sifon apart te reinigen. Is het probleem nog niet opgelost? Dan zit de verstopping zeer waarschijnlijk dieper in de leiding en is het wenselijk om er een professionele ontstopper naar te laten kijken. Zo weet u zeker dat de verstopping op de juiste wijze opgelost wordt. In de regio Hoorn zijn wij u graag van dienst, onze vakmannen kunnen vakkundig en snel uw gootsteen ontstoppen!

Wilt u uw gootsteen ontstoppen of bent u benieuwd naar onze diensten? Vul dan ons contactformulier in en dan nemen wij snel contact met u op. Ook kunt u ons telefonisch bereiken, dat kan door te bellen naar: 085 - 106 19 39.