Rookdetectie Hoorn

Een rookdetectie is zeer geschikt om scheurtjes of kleine lekkages in de riolering vast te stellen. Dit type complicaties ziet u doorgaans niet met het blote oog, maar merkt u bijvoorbeeld door een rioollucht in de woning, dan wel de aanwezigheid van rioolvliegjes of een verstopping. Problemen rondom het riool zorgen vrijwel direct voor overlast. Zo veroorzaakt een lekkage veel waterschade, groeien er schimmels en bacteriën in het leidingwerk en ontwikkelen zich natuurlijk tal van neveneffecten. Alle reden dus om een rookdetectie te overwegen.

Rookgenerator Hoorn

Rookdetectie is onze expertise. Zoals de naam al doet vermoeden, zal er tijdens een rookdetectie onder hoge druk veel rook in uw riool worden gespoten. Deze rook dient de riolering weer te verlaten en dat zal gebeuren op de plekken waar zich scheurtjes of breuken voordoen. Zo weet u binnen korte tijd waar in de riolering zich complicaties voordoen. Dit is onderdeel van onze rioolinspectie service. Een andere optie die u heeft is een camera inspectie, maar bij mogelijke scheurtjes in de riolering is een rookdetectie sneller en effectiever.

Rookdetectie op het riool is overigens niet schadelijk. Middels een generator wordt een speciale rookvloeistof in het riool geblazen; deze is milieuvriendelijk. De riolering is een gesloten geheel en daarom zal een lekkage of breuk snel zichtbaar worden door ontsnappende rook. Dit wijst op een rioollekkage. Een rioolreparatie of rioolrenovatie is dan nodig. Mochten er zich geen problemen voordoen, dan komt de rook op dezelfde plek als waar het naar binnen is gespoten ook weer naar buiten. Dit werkt efficiënt en snel.

Rookdetectie Hoorn de mogelijkheden

Wilt u ook problemen rondom de riolering, zoals een lekkage of breuk, definitief verhelpen? Voor een rookdetectie in Hoorn schakelt u dan de door ons aangedragen professional in. Wij zorgen voor heldere afspraken en een optimaal resultaat. Dit kan er op de langere termijn voor zorgen dat grotere problemen daadwerkelijk uw woning binnendringen. Neem daarom vandaag nog contact met ons op of bel ons via 0800 255 3733. Wij helpen u graag verder!